Cursus SommelierOorkonde

Donderdag 10 maart, 31 maart, 21 april, 19 mei en 9 juni 2022

Limmen  l  €595,00 p.p. (incl. btw, exclusief landelijk examen)

Wil je leren hoe je wijn met spijs combineert en dit meteen in de praktijk kunnen toepassen? Dan is de cursus SommelierOorkonde echt iets voor jou.

Wat ga je doen?

Je gaat interactief met smaak bezig zijn. Je proeft verschillende wijnen en spijzen en vult proefformulieren in om zo tot een goede combinatie te komen. Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 3 uur. Tevens moet je ervoor zorgen dat je goed voorbereid aan elke les gaat beginnen. Ter voorbereiding op je lessen, de examenopdracht en je examen moet je rekenen met een studiebelasting van ten minste 40 uur.

Toelatingseisen: wijnoorkonde (sden 2) of wijnbrevet (sden 3) of van vergelijkbaar niveau.

Het examengeld is € 145,- en dit examen word verzorgd door de Wijnacademie. Het eerstvolgende examen is 12 januari 2022

Wat weet je na de cursus?

  • De basisprincipes van wijn-/spijs combineren,
  • Een wijnarrangement samenstellen,
  • Kennis over de opbouw van een menu en een menuschema; inclusief invloed van garnituren op de wijnkeuze,
  • Kennis van wijnbehandeling, serveertemperatuur, schenkhoeveelheid en de invloed van glaswerk op de smaak van de wijn,
  • Hoe je een eenvoudige fiches d’technique maakt,
  • Kennis over de behandeling en het serveren van wijn in het algemeen,
  • Met zelfvertrouwen advies durft te geven aan tafel,
  • De berekening van de winstmarges,
  • Hoe je de wijnomzet kunt verhogen.

Voor wie is de cursus SommelierOorkonde geschikt?

  • Wijnliefhebbers en hobbyisten die meer van wijn met spijs combineren af willen weten,
  • Horecamedewerkers die regelmatig te maken krijgen met gasten die vragen om een wijn- & spijsadvies,
  • Medewerkers van wijnhandelaren die voor hun afnemers wijn- & spijsadvies moeten geven en samen met de afnemers de winstmarges moeten vaststellen,
  • Afgestudeerden van Middelbare Hotelscholen,
  • Assistent sommeliers,
  • Register Vinologen in het kader van hun nascholing en verbreding van kennis op gebied van sommelier vaardigheden (+15 PE punten categorie A)

Interesse gewekt?

Graag zie ik je terug tijdens de cursus SommelierOorkonde, want smaak is zoveel meer dan een glas wijn of mooi gerecht. Het is een vak (apart).

Margret Weijers
06 – 22 79 32 22
info@smaakvermaak.nl

Meedoen? Vul dan hieronder je gegevens in en stuur je de bevestiging.