Wijnvignet (sden 1)

Vrijdag 21 augustus en 25 september 2020 19.45 – 22.15 uur

Donderdag 26 november en 10 december 2020 19.45 – 22.15 uur

Kookstudio De Hofsteede in Limmen

€120,00 (inclusief btw en erkend diploma)

De SDEN 1 wijncursus is opgesplitst in tweeën, de wijnworkshop Proef! en de wijnworkshop Serveer! Het officiële examen wordt na de workshop Serveer! meteen bij Smaakvermaak afgenomen en na positief resultaat ontvang je gelijk het erkende diploma wijnvignet®.

Wat ga je doen?

In totaal proef je 15 wijnen en bespreken we o.a. hoe wijn gemaakt word en wat de termen kurk en azijnsteek zijn. De eye-opener van de les is schenktemperatuur. Na afloop van het examen proosten we met een glas bubbels op het behaalde resultaat.

Wat weet je na deze SDEN 1 wijncursus?

  • Welke stappen je neemt om een wijn te omschrijven,
  • De hoofdsmaken van wijn,
  • De meest bekende druivenrassen,
  • De samenstelling van een wijndruif,
  • Hoe wijn gemaakt wordt,
  • De wijntermen kurkwijn, azijnsteek en tannine,
  • Het effect van wijn op je lichaam,
  • Welke soorten wijn er zijn en hoe ze gemaakt worden,
  • De bekendste wijnlanden in de wereld met zijn druivenrassen,
  • Schenktemperatuur van wijn,
  • Het effect van wijn met spijs combineren,
  • Het verschil tussen karafferen en decanteren,
  • Hoe lang wijn geopend houdbaar is,
  • Wat er op een wijnetiket staat.

Voor wie is deze workshop geschikt?

voor wijnliefhebbers en horecamedewerkers die in duidelijke taal iets meer van wijn willen weten en het erkende diploma wijnvignet op zak willen hebben.

Al dorst gekregen?

Graag zie ik je terug tijdens mijn wijncursus of proeverij, want wijn is namelijk nóg leuker en lekkerder wanneer je er meer vanaf weet en over smaak valt zeker te twisten!

Margret Weijers
06 – 22 79 32 22
info@smaakvermaak.nl

Weten welk cursusaanbod het beste bij jou past of heb je een andere vraag? Stuur mij een email en ik zal je helpen.