Wijnroulette – Het Hilarische Wijnspel

Wanneer ik tegen jouw wijnspel zeg, heb je er hoogstwaarschijnlijk een beeld bij. Ik weet bijna zeker dat dát beeld niet klopt. Wedje leggen? Ik zal je alles uitleggen, daarna zeg jij eerlijk of jij dat ook in gedachte had, oké?

Binnenkomer

Wij heten je van harte welkom en schenken een glas wijn voor je in. Rood, wit of rosé, waar jij op dat moment zin in hebt. Smakelijk én slim, want hiermee zet jij meteen je smaakpapillen aan. Terwijl je nipt aan de wijn neem je alvast een kijkje op de speeltafel. Je ziet verschillende wijnlanden en -regio’s. Ook valt je oog op de zwarte wijnglazen en je vraagt jezelf af of je in dat glas écht niet ziet welke kleur de wijn heeft. Je voelt de adrenaline stromen en maakt een praatje met de andere aanwezigen. Even aftasten wat zij van wijn afweten….

Wanneer iedereen een glas wijn in zijn hand heeft worden de spelregels uitgelegd en de teams gevormd. Partners nooit bij elkaar, want wellicht eindigt dát in een echtscheiding 😊. Jouw team ontvangt vijftien speelfiches en iedereen krijgt zijn eigen zwarte proefglas. Het spel kan beginnen.

Rien ne va plu

De eerste vraag is steevast: Is dit wit, rood of rosé? Je gaat in conclaaf met je teamgenoten en jullie zetten je fiches in op het daarvoor bestemde plaatje. In teamverband is het knap lastig wanneer jij een andere kleur in je hoofd hebt dan je teammaatje. Dit zorgt voor de nodige commotie. Ik tel af, wat de spanning opvoert, en totdat ik bij 0 ben mag je nog wisselen. Daarna onthul ik het antwoord en bij een fout antwoord zijn jullie de ingezette fiches kwijt, maar hebben jullie het goed dan krijg je de inzet erbij. Zo ga ik met jullie meerdere vragen af. Denk aan “Heeft deze wijn houtlagering gehad” en “Wat is het oogstjaar van deze wijn”? Tussendoor vertel ik hoe je dat er allemaal uit de blinde wijn kunt halen, maar “listen very carefully, I shall say this only ones”.

Na enkele speelrondes lassen we een pauze in met goed gevulde borrelplanken en natuurlijk weer een glas wijn. Aan het einde tel ik alle fiches en het team met de meeste fiches krijgt een fles bubbels en een oorkonde Meesterproever van de Avond. Hoe heerlijk om deze onder de neus van de verliezer te schuiven? Op een luchtige manier heb je meer geleerd over wijn en met buikpijn van het lachen ga je huiswaarts.

Is dit wat jij dacht toen ik spel wijnroulette zei? Ik ben zeer benieuwd naar je antwoord. Wil je het in de comments achterlaten?

Krijg je na het lezen van deze blog zin om dit spel met vrienden, familie, buren of collega’s te spelen? Klik hier voor meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *